Schrijven

Tijd maak je – deel 2

In de blog van 29 mei schreef ik nog heel enthousiast “Tijd maak je”. Wat als dat simpelweg niet lukt? Wat doe je dan?

Vlak na die blog gebeurden er een aantal dingen die al mijn tijd opslokten. Vooral het bericht dat mijn moeder ongeneeselijk ziek was, kwam hard aan. Een tijd van onrust brak aan.  Dat vreet aan je en neemt de tijd en inspiratie van je weg.

Toen e.e.a. weer in wat rustiger vaarwater terecht kwam, kreeg ik op een ander vlak een briljant idee 😉 dat ik graag in ruwe vorm wilde uitwerken. Dat zorgde voor de nodige afleiding, maar ook dat viel weer stil door de schommelende toestand van mijn moeder.

Wat ik al die tijd wel vol ben blijven houden is hardlopen. Ik ren twee keer in de week hard. Dit is een enorm goede uitlaatklep die ervoor zorgt dat alle gedachten en gevoelens weer een beetje geordend worden. Ik hoef er alleen maar voor de deur uit te lopen en te beginnen. Heerlijk. Een echte peiler.

De twee onafgewerkte projecten die momenteel voor me liggen komen ook af. Daar is geen twijfel over. De vraag is: wanneer? Het antwoord: Als ik weer inspiratie krijg om verder te gaan. Het komt wanneer het komt. Soms zijn er gewoon belangrijkere dingen die je aandacht nodig hebben.

Voor de buitenwereld lijkt dit wellicht een stilstaand of afgebroken project, maar het tegendeel is waar. Er gebeurt op de achtergrond meer dan je kunt zien. Ik ben juist heel hard bezig… alleen even niet met schrijven.

3 Reacties

  1. Sterkte Stefan! Hopelijk geneest je moeder voorspoedig.
    Tot schrijfs.

  2. Sterkte!

    Bemoedigende groet,

Reageren is niet mogelijk

Theme by Anders Norén